Rakott káposzta: Ínycsiklandó Magyar Klasszikus
11 Apr 2024
Leírás:
A rakott káposzta a magyar konyha egyik kedvenc étele, mely rétegezett káposztából, darált húsból, kolbászból, tejfölből és fűszerekből készül. A káposztát savanyúságát a tejföl lágyítja, a kolbász füstös ízt kölcsönöz, a fűszerek pedig pikánssá teszik. A rakott káposzta igazi ízbomba, melyet a család minden tagja imádni fog.
Hozzávalók:
1 fej savanyú káposzta
500 g darált sertéshús
200 g kolbász
500 g tejföl
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
só
bors
pirospaprika
olaj
Elkészítés:
A káposztát mosd át, és vágd vékony csíkokra.
A darált húst keverd össze a finomra vágott vöröshagymával és fokhagymával, a tojással, a sóval, borssal és a pirospaprikával.
A kolbászt karikákra vágd.
Egy tepsit olajozz ki, majd rétegezd bele a káposztát, a darált húst és a kolbászt.
Öntsd nyakon a tejföllel, és fedő alatt süsd 1-1,5 órán át, 180 °C-on.
Tippek:
A rakott káposztát ízlés szerint burgonyával is rétegezheted.
A tejfölbe keverhetsz zúzott fokhagymát és pirospaprikát is.
A rakott káposztát frissen tálald, tejföllel és ropogós kenyérrel.
Jó étvágyat!