Paprikás Csirke: A Magyar Ízek Klasszikusa
12 Apr 2024
Leírás:
A paprikás csirke a magyar konyha egyik legismertebb és legkedveltebb étele. Csirkehúsból, tejfölből, hagymából és fűszerekből készül, ízletes és krémes. A paprikás csirke igazi magyar klasszikus, melyet a család minden tagja imádni fog.
Hozzávalók:
800 g csirkemellfilé
2 db vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 evőkanál pirospaprika
250 ml tejföl
1 csomó petrezselyemzöld
só
bors
Elkészítés:
A csirkemellfilét kockákra vágod.
A vöröshagymát aprítsd fel.
Az olajat egy serpenyőben hevítsd fel, és pirítsd meg rajta a vöröshagymát.
Add hozzá a pirospaprikát, és röviden pirítsd.
Add hozzá a csirkehúst, és pirítsd fehéredésig.
Sózd, borsozd, és önts hozzá kevés vizet.
Lefedve, kis lángon párold a húst puhára.
Add hozzá a tejfölt, és forrald össze.
A petrezselyemzölddel ízesítsd.
Tippek:
A paprikás csirkét ízlés szerint tésztával, rizzsel, burgonyapürével vagy nokedlivel tálalhatod.
A paprikás csirkét csipetkével is tálalhatod.
A paprikás csirke elkészíthető csirkecombfiléből is.
Jó étvágyat!