Nyitólap / Receptkönyvek / Magyar ízek könyve / Marhahúsleves: A Magyar konyha Melegítő Ölelése

Marhahúsleves: A Magyar konyha Melegítő Ölelése

12 Apr 2024

Leírás:

A marhahúsleves a magyar konyha egyik legismertebb és legkedveltebb étele. Marhahúsból, zöldségekből és fűszerekből készül, ízletes és laktató. A marhahúsleves igazi magyar klasszikus, melyet a család minden tagja imádni fog.

 

Hozzávalók:

    800 g marhahús (marhalapocka, pörkölt hús)

    2 db vöröshagyma

    4 gerezd fokhagyma

    1 db zellergumó

    1 db petrezselyemgyökér

    1 db sárgarépa

    1 babérlevél

    10 db szegfűszeg

    1 kk egész bors

    só

    víz

    1 csomó petrezselyemzöld

 

Elkészítés:

    A marhahúst kockákra vágod.

    A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze.

    Egy fazékban hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg rajta a vöröshagymát.

    Add hozzá a fokhagymát, a zellergumót, a petrezselyemgyökeret és a sárgarépát.

    Pirítsd röviden, majd add hozzá a marhahúst.

    Sózd, borsozd, és önts hozzá vizet.

    Lefedve, kis lángon párold a húst puhára.

    Add hozzá a babérlevelet, a szegfűszeget és a borsot.

    Főzd tovább, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A petrezselyemzölddel ízesítsd.

 

Tippek:

    A marhahúslevest ízlés szerint cérnametélttel, grízgaluskával, májgombóccal vagy tésztával tálalhatod.

    A marhahúslevest friss kenyérrel is tálalhatod.

    A marhahúslevesből kiváló alapot lehet készíteni gulyásleveshez, pörköltnek vagy tokánynak.

 

Jó étvágyat!

Share this article: