Lecsó: A Magyar Napfény Íze
12 Apr 2024
Leírás:
A lecsó a magyar konyha egyik legismertebb és legkedveltebb étele. Paprikából, paradicsomból, hagymából és kolbászból készül, és tojással tálalva igazi ízorgia. A lecsó a magyar nyár ízét idézi, tele van nap érlelte zöldségek zamatával és a kolbász füstös ízével.
Hozzávalók:
500 g paprika
500 g paradicsom
200 g vöröshagyma
200 g kolbász
2 evőkanál olaj
só
bors
pirospaprika
4 tojás
Elkészítés:
A paprikát és a paradicsomot mosd meg és vágd fel.
A vöröshagymát aprítsd fel.
A kolbászt karikákra vágd.
Egy fazékban hevíts olajat, és pirítsd meg rajta a vöröshagymát.
Add hozzá a kolbászt, és pirítsd tovább 1-2 percig.
Tedd a fazékba a paprikát, a paradicsomot, a sót, a borsot és a pirospaprikát.
Önts fel vízzel, és fedő alatt főzd lassú tűzön 30-40 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A tojásokat üsd fel egy tálba, és verd össze.
A lecsóhoz öntsd a tojásokat, és keverd össze.
Főzd még 2-3 percig, amíg a tojások megsülnek.
Tippek:
A lecsó ízlés szerint tejföllel és friss kenyérrel tálalható.
A kolbász helyett szalonnát is használhatsz.
Jó étvágyat!