Gulyásleves: A Magyar Nemzeti Étel
12 Apr 2024
Leírás:
A gulyásleves a magyar konyha legismertebb és legkedveltebb étele, melyet marhahúsból, burgonyából, zöldségekből és fűszerekből készítenek. A gulyásleves ízletes és laktató, tele van marhahús ízével, a zöldségek frissességével és a fűszerek zamatával. A gulyásleves igazi magyar klasszikus, melyet a család minden tagja imádni fog.
Hozzávalók:
800 g marhahús (marhalapocka, pörkölt hús)
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zsír
1 evőkanál pirospaprika
1 kg burgonya
2 db paradicsom
1 zöldpaprika
1 babérlevél
10 db szegfűszeg
1 kk egész bors
só
víz
1 csomó petrezselyemzöld
Elkészítés:
A marhahúst kockákra vágod.
A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze.
A zsírban megpirítod a vöröshagymát, majd hozzáadod a fokhagymát és a pirospaprikát.
Röviden pirítod, majd hozzáadod a marhahúst.
Fehéredésig pirítod, majd sózod, borsozod, és felöntöd vízzel.
Lefedve puhára párolod a húst.
Hozzáadod a kockára vágott burgonyát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, a babérlevelet, a szegfűszeget és a borsot.
Tovább főzöd, amíg a burgonya megpuhul.
A petrezselyemzölddel ízesíted.
Tippek:
A gulyáslevest ízlés szerint friss kenyérrel, csipetkével, galuskával vagy nokedlivel tálalhatod.
A gulyáslevest tejföllel is ízesítheted.
A gulyáslevest bográcsban is elkészítheted.
Jó étvágyat!