Nyitólap / Receptkönyvek / Magyar ízek könyve / Cigánypecsenye: Pikáns Magyar Ínyencség

Cigánypecsenye: Pikáns Magyar Ínyencség

12 Apr 2024

Leírás:

A cigánypecsenye egy ízletes és pikáns magyar étel, mely sertéshúsból, kolbászból, paprikából és hagymából készül. A húst és a kolbászt bográcsban sütik, a paprikát és a hagymát pedig pörköltnek készítik el. A cigánypecsenye igazi ízkavalkád, tele van fűszerekkel, füstölt ízzel és a bográcsban sütés jellegzetes aromájával.

 

Hozzávalók:

    1 kg sertéscomb

    200 g kolbász

    2 db vöröshagyma

    3 db zöldpaprika

    2 evőkanál pirospaprika

    1 evőkanál zsír

    só

    bors

    1 kk őrölt kömény

    1 kk majoránna

 

Elkészítés:

    A sertéscombot kockákra vágd, a kolbászt karikákra szeleteld.

    A vöröshagymát aprítsd fel, a zöldpaprikát csíkokra vágd.

    A bográcsban hevítsd fel a zsírt, és pirítsd meg rajta a vöröshagymát.

    Add hozzá a sertéscombot, és süsd fehéredésig.

    Fűszerezd pirospaprikával, sóval, borssal, köménnyel és majoránnával.

    Önts hozzá kevés vizet, és fedő alatt párold puhára a húst.

    Add hozzá a kolbászt és a zöldpaprikát, és pirítsd össze.

 

Tippek:

    A cigánypecsenyét ízlés szerint friss kenyérrel, burgonyapürével vagy rizzsel tálalhatod.

    A bogrács helyett sütőben is elkészítheted az ételt.

 

Jó étvágyat!

Share this article: